Papa Franja je u subotu, 21. maja, dao odobrenje za kanonizaciju biskupa Đovanija Batiste Skalabrinija, uz oprost drugog čuda, preneo je Vatican Nevs.

Blaženi Đovani Batista Skalabrini (1839-1905) osnovao je 1887. godine Kongregaciju misionara Svetog Čarlsa koji su pastoralno delovali među italijanskim doseljenicima u Sjedinjenim Državama, a lično je odlazio da ih posećuje u inostranstvu. Bog. Godine 1895. osnovao je Ženski ogranak, Kongregaciju sestara misionara Svetog Karla Boromejskog. Mons. Skalabrini je bio jedan od pionira u proučavanju fenomena migracije u Crkvi.

U Skalabrinijevom slučaju je napravljen izuzetak, on će biti kanonizovan bez još jednog priznatog drugog čuda, što je redovan uslov za formalnu kanonizaciju. Odluka o kanonizaciji Đovanija Batiste Skalabrinija, biskupa Pjaćence i osnivača misionarskog misionara Svetog Karla, doneta je na konzistoriju za kanonizaciju održanom 21. maja. Datum kanonizacije blaženog Skalabrinija biće objavljen na sledećoj konzistoriji.

Na istoj audijenciji u kojoj je Papa primio prefekta Kongregacije za svete, kardinala Marčela Semeraru, odobreni su dekreti kojima se priznaju čuda koja se pripisuju zastupništvu španske mirjanke Marije de la Konsepsion Barečeguren i Garsija i herojskim vrlinama nazivom sluge Božje.