Devojčica je rođena u subotu uveče u improvizovanom skloništu gde su se stanovnici Kijeva sklonili od bombardovanja, piše Aleteia.

Tokom bombardovanja Kijeva 25. februara uveče, tokom trećeg dana rata u Ukrajini, u skloništu je rođena devojčica po imenu Mia. Njeno rođenje proteklo je u najtežim mogućim uslovima, u vremenu velike strepnje i straha.

Ukrajinska aktivistkinja Hana Hopko obavestila je svet o ovim čudesnim rođenjima na Tviteru: „Kada Putin ubija Ukrajince, pozivamo majke iz Rusije i Belorusije da protestuju protiv ruskog rata u Ukrajini“, napisala je, koristeći situaciju da pozove na jedinstvo. Rekla je i da je beba zdrava, a majka srećna posle teškog porođaja.

Razmišljajući o sukobu između žene i zmaja u Knjizi Otkrovenja, sv. Jovan Pavle II nudi divnu duhovnu meditaciju na kraju svoje enciklike Evangelium Vitae (Jevanđelje života).

Marija tako pomaže Crkvi da shvati da je život uvek u središtu velike borbe između dobra i zla, između svetlosti i tame. Zmaj želi da proguta „rođeno dijete” (usp. Otk 12,4), lik Hrista, koga je Marija rodila „u punini vremena” (Gal 4,4) i koga Crkva mora neprestano da nudi ljudima svih uzrasta. Ali to je na neki način to dete je i lik svakog čoveka, svakog deteta, posebno svake bespomoćne bebe čiji je život ugrožen, jer – kako podseća Koncil – „Svojim ovaploćenjem Sin Božiji se na neki način sjedinio sa svakim čovekom. U telu svakog čoveka Hristos nastavlja da se otkriva i da stupa u zajednicu sa nama, tako da je odbacivanje ljudskog života, u bilo kom obliku, to odbacivanje, u stvari, odbacivanje Hrista.”

Dete iz knjige Otkrovenja, rođeno u vreme sukoba i krize, priziva svaku napaćenu majku koja, naizgled protiv svake nade, donosi život svetu.

Neka ratna pošast bude prognana iz Kijeva, da se svaki život tretira kao svetinja.

Izvor: medjugorje-info.com