„Svako od nas treba da pronađe načine u svojoj duši da bolje razume ovu epidemiju zla i nasilja i da preklinje naše izabrane zvaničnike da nam pomognu da preduzmemo akciju“, navodi se u saopštenju Biskupske konferencije SAD posle masakra u osnovnoj školi u Teksasu. Vatikanske vesti .

Previše je pucnjave u školama, previše ubistava nevinih. Naša katolička vera nas poziva da se molimo za one koji su umrli i da lečimo rane drugih, a mi se pridružujemo molitvama u zajednici sa zajednicom u Uvaldeu i nadbiskupom Gustavom Garsija-Silerom. Dok to radimo, svako od nas takođe treba da traži u svojoj duši načine da bolje razume ovu epidemiju zla i nasilja i moli naše izabrane zvaničnike da nam pomognu da preduzmemo akciju“, navodi se u saopštenju BK.

Nadbiskup Čikaga, kardinal Blase Cupich, u svojoj izjavi osudio je zakone o posedovanju vatrenog oružja. „Moramo da plačemo i tonemo u bol, ali onda moramo da budemo spremni da delujemo, suočeni sa nečim što izgleda kao nepremostivi očaj. On je napomenuo da u Americi ima više oružja nego ljudi i naglasio da su masovna streljanja danas u Americi postala svakodnevna realnost, iako to nije uvek bio slučaj.

„Pravo na nošenje oružja nikada neće biti važnije od ljudskog života“, zaključio je kardinal i dodao da i naša deca imaju prava. A naši izabrani zvaničnici imaju moralnu dužnost da ih štite“, prenosi Vatican Nevs.