Misa zahvalnica šestorice kosovskih biskupa služena je na mali Vaskrs, Nedelju Božijeg milosrđa, 24. aprila, u crkvi Sv. Nikole u ​​Janjevu, na inicijativu biskupa domaćina Dode Đerđjja.

Uz biskupa kosovskog, na misi su se sabrali svi biskupi kosovskog porekla: nadbiskup barski Rok Đonlešaj, nadbiskup barski u penziji Zef Gaši, SDB, bivši apostolski administrator Apostolske uprave južne Albanije mons. Hil Kabaši, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski Petar Palić i biskup dubrovački Roko Glasnović. Misu je predvodio nadbiskup Đonlešaj, a propovedao biskup Glasnović.

Na početku besede dubrovački biskup se prisetio kako je kao dete sedeo u toj crkvi na misi. Živeo je u Šibeniku, Splitu, Rimu, sada u Dubrovniku, ali sa svime kroz šta čovek prođe u životu i gde god da živi, uvek se suočava sa samim sobom. „U životu je najvažnije da nikada ne izgubimo iskustvo da nas Gospod voli“, rekao je biskup Glasnović i da svoje živote stavimo u ruke Božije.

Biskup je tumačio i nedeljna čitanja i govorio o nastanku i značenju Nedelje Božijeg milosrđa, podstičući verni narod na jevanđeljski život.

Pozdrav svim sabranim nadbiskupima i biskupima na početku misnog slavlja uputio je župnik don Matej Palić, rekavši da je ovo poseban događaj za njihovu župu i izrazio posebnu radost što su prvi put sa njima najmlađi od biskupa, biskup dubrovački Glasnović. Na misi se molio i zahvalio za sve sveštenike, časne sestre, porodice i vernike ovog kraja kao i za sve pokojne.

Biskupi su tog jutra zajedno služili i misu u Prištini, u katedrali Majke Tereze, gde je propovedao biskup Glasnović. Na kraju mise otpevan je hvalospev „Tebe, Boga, hvalimo“.