Međunarodna zajednica se redovno sastaje nedeljom na svetoj misi u župi Krista Kralja u 11.30 časova. Za svetu misu (na engleskom) i duhovno vođstvo o njima zadužen je vlč. Aleksandar Ninković. Na tim misama redovno sudeluje i vlč. Roberto Romano, trajni đakon. Reč je o zajednici katolika koju čine diplomate, predstavnici nekih organa EU, kao i stranci koji obavljaju različite službe i poslove u Srbiji.

Na prvu korizmenu nedelju, 6. marta, u župi Krista Kralja, beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar predvodio je svetu misu za međunarodnu zajednicu (na latinskom jeziku). Uz nadbiskupa je koncelebrirao i dušobrižnik međunarodne zajednice vlč. Aleksandar Ninković, a đakonsku službu su obavljali vlč. Stipo Filipović, đakon i lični sekretar nadbiskupa i vlč. Roberto Romano, trajni đakon.

U nadahnutoj propovedi nadbiskup Hočevar je podstakao sve prisutne vernike na zajedništvo koje treba da bude temelj društva i crkvene zajednice. Sada je posebno važno da se „tokom korizme još više molimo za zajedništvo i mir u svetu“, rekao je nadbiskup.

Nakon svete mise, mons. Hočevar se sastao sa vernicima u župnoj sali. Njegova reč je bila iskrena i ljubazna poruka dobrodošlice, koja je takođe izrazila radost cele Beogradske nadbiskupije što je primila toliko katolika iz celog sveta. Bio je to i trenutak otvorene razmene mišljenja, sa ciljem da se unapredi poznavanje različitih realnosti lokalne Crkve i integracije svih katolika prisutnih u ovoj zemlji.

Među prisutnim vernicima bile su i burundijske porodice smeštene u prihvatnom centru u Krnjači, kao i prve izbeglice iz Ukrajine.

R.R./KMC