Apostolski nuncije u Republici Severnoj Makedoniji, nadbiskup Lučano Surijani, u pratnji biskupa skopskog i Eparha strumičko-skopske Kire Stojanova, održao je u sredu, 23. novembra, nekoliko odvojenih protokolarnih sastanaka.

Nuncije Surijani se sastao sa direktorom Komisije za odnose sa verskim zajednicama i verskim grupama Darijanom Sotirovskim, sa poglavarom Islamske verske zajednice u Makedoniji reis-ul-ulemom Šakirom Fetaijem i arhiepiskopom ohridsko-makedonskim Stefanom.

Na sastancima je razgovarano o posvećenosti Svete stolice i Katoličke crkve razvoju dobrih i prijateljskih odnosa sa svim akterima makedonskog društva, značaju ekumenskog i međureligijskog dijaloga i temama od zajedničkog interesa. Između ostalog, na sastanku sa arhiepiskopom ohridsko-makedonskim Stefanom, nuncije Surijani je čestitao priznanje Makedonskoj pravoslavnoj crkvi – Ohridskoj arhiepiskopiji.

Uveče je nuncije Surijani, u pratnji biskupa Stojanova, posetio porodice iz misije ad gentes u Kumanovu i ohrabrio ih u misiji i svedočenju Jevanđelja.