Nakon što je papa Franja u ponedeljak, 21. avgusta, na audijenciji sa delegacijom pravnika iz država članica Saveta Evrope pomenuo da radi na drugom delu enciklike Laudato si, direktor Pres službe Svete Stolice, Mateo Bruni je potvrdio da će se drugi deo enciklike fokusirati na aktuelna klimatska pitanja krize, prenosi Vatikan Njuz.

U razgovoru sa delegacijom pravnika iz država članica Saveta Evrope, Papa je rekao da radi na drugom delu svoje enciklike Laudato si kako bi je ažurirao u odnosu na aktuelna pitanja. Papa je izrazio zahvalnost na posvećenosti pravnika razvoju pravnog okvira koji ima za cilj zaštitu životne sredine. Nikada ne smemo zaboraviti da mlade generacije imaju pravo da od nas dobiju lep i životan svet, a to podrazumeva i posvećenu odgovornost prema tvorevini koju smo dobili iz velikodušnih ruku Božijih, istakao je rimski biskup. Zahvaljujem na doprinosu, naglasio je.

Direktor Pres službe Svete Stolice Mateo Bruni objasnio je da će se nova ažurirana verzija enciklike Laudato si posebno fokusirati na najnovije ekstremne klimatske promene i katastrofe koje utiču na ljudsku rasu na svih pet kontinenata. Laudato si je druga enciklika pape Franje. Objavljena je 18. juna 2015. i nosi datum 24. maj iste godine, praznik Duhova, prenosi Vatikan Njuz.Dno obrasca