U pozdravima nakon molitve anđelskog pozdrava, papa Franja je govorio o svom putovanju u tu azijsku zemlju, koje počinje u četvrtak. To je, kako je rekao, veoma željena poseta koja će biti prilika da se zagrli Crkvu koja je brojčano mala, ali živa u veri i velika u ljubavi i da se upoznamo sa plemenitim i mudrim narodom sa velikom verskom tradicijom.

Papa Franja se u svom podnevnom obraćanju 27. avgusta osvrnuo  na svoj skori odlazak u Mongoliju, gde će boraviti od 31. avgusta do 4. septembra. Biće to putovanje pod motom „Zajedno se nadati“, i – kako je rekao posle molitve anđelskog pozdrava – veoma željena poseta jednoj zemlji i njenom narodu, povodom ekumenskog i međureligijskog susreta koji će se održati u nedelju, 3. septembra, u Hun teatru.

Biće to prilika da zagrlim Crkvu, koja je brojčano mala, ali živa u veri i ljubavi, i da izbliza upoznam plemenite, mudre ljude sa velikom verskom tradicijom koje ću imati čast da upoznam, posebno u kontekstu međureligijskog događaja.

Obraćajući se direktno svim Mongolima, papa Franja je rekao da je srećan što putuje da bi bio među njima kao brat svima, i zahvalio vlastima na pozivu, kao i svima koji rade na pripremi putovanja. Istovremeno je podstakao sve vernike da njegov put prate molitvom.

Izvor: Vatican News