Nakon molitve Kraljice Neba, Papa je pomenuo ljude koji stradaju od posledica rata i, pogledavši Ukrajinu, podsetio na današnju tradicionalnu molitvu Gospi od Pompeja.

Suočeni sa ratnim ludilom, nastavimo svaki dan moliti krunicu za mir. Gledajući poštovani lik Marije u svetilištu u Pompejima, papa se, posle molitve Kraljice Neba, ponovo osvrnuo na narode koji doživljavaju ratnu dramu.

Upravo u tim trenucima vernici se okupljaju oko poštovanog lika Marije u svetilištu u Pompeji, da bi joj se obratili molitvom koja je došla iz srca blaženog Vartolomeja Longa. Klečeći duhovno pred Bogorodicom, poveravam joj žarku želju za mirom mnogih naroda koji stradaju u raznim delovima sveta zbog besmislene ratne tragedije – rekao je Papa i Bogorodica je posebno poverila stradanje ukrajinskog naroda.

Posebno prinosim Presvetoj Bogorodici stradanje i suze ukrajinskog naroda. Suočeni sa ratnim ludilom, molim te, nastavimo svaki dan moliti krunicu za mir. Molimo se i za vođe naroda, da ne izgube osećaj za ljude koji žele mir i dobro znaju da ih oružje nikada ne donosi – rekao je Papa.