Uoči Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji se obeležava 4. februara, nakon kateheze na opštoj audijenciji, papa Franjo je rekao da je danas vreme bratstva i pozvao sve da preduzmu neophodne korake kako bi izbegli podele među narodima.

To će biti drugi po redu Međunarodni dan ljudskog bratstva, a Sveti otac je rekao da je to razlog za zadovoljstvo jer se narodi širom sveta pridružuju proslavi koja ima za cilj promovisanje međureligijskog i međukulturalnog dijaloga, kako je navedeno u Dokumentu  o ljudskom bratstvu za svetski mir i zajednički život.
Dokument o ljudskom bratstvu potpisali su papa Franja i veliki imam Al-Azhara, Muhammad Ahmad al-Tayyib 4. februara 2019. godine u Abu Dhabiju.
Bratstvo, objasnio je Papa, znači pristupiti drugima, poštovati ih i slušati ih otvorenog srca. On je izrazio nadu da će narod preduzeti konkretne korake, zajedno sa vernicima drugih veroispovesti i ljudima dobre volje, da bi potvrdili da je danas vreme bratstva i da bi izbegli izazivanje sukoba, podela i zatvaranja.

Molimo se i posvećujemo se svaki dan, kako bismo svi mogli da živimo u miru kao braća i sestre, zaključio je Papa.

Izvor: Vatican news