Pozdravljajući hodočasnike na opštoj audijenciji, papa Franja je pozvao na molitvu krunice svakog dana u maju, moleći se Bogorodici za novi spokoj za Evropu i svet.

Primoran da sedi zbog bolnog kolena koje ga i dalje muči, papa Franja je na opštoj audijenciji izrazio želju da ipak pozdravi što više ljudi, još jednom se izvinjavajući zbog povrede koja ga sprečava u aktivnostima. Pozvao je da krize sveta poverimo Mariji, moleći se ovog meseca sa posebnim žarom.

„Pozivam vas da pozovete njeno zastupništvo za vaše lične namere, za namere Crkve i za mir u svetu“, rekao je Papa u obraćanju hodočasnicima sa nemačkog govornog područja.

Isti poziv je na razne načine slao hodočasnicima iz drugih zemalja. Obraćajući se poljskim hodočasnicima koji su juče slavili praznik Blažene Djevice Marije, Kraljice Poljske, Papa im je rekao: „U Jasnoj Gori ste se setili blaženog kardinala Višinskog koji vas je naučio da verujete Mariji u najtežim trenucima vaše istorije. Po njegovom primeru poverite Blaženoj Djevici sudbinu svoje otadžbine i mir u Evropi.

Portugalskim je hodočasnicima rekao: „Upravo smo započeli mesec maj, koji tradicionalno poziva hrišćane da umnože svoje svakodnevne gestove štovanja Djevice Marije. Tajna njenog mira i hrabrosti bila je ta sigurnost: ‘Bogu ništa nije nemoguće’. Ovome treba da naučimo kod Bogorodice; budimo zahvalni moleći krunicu svaki dan“.

VN