Nakon molitve Anđeoskog pozdrava, papa Franja se pomolio za 288 poginulih i 1.200 povređenih u teškoj železničkoj nesreći koja se dogodila u petak u indijskoj državi Orisa.

Obećavam svoje molitve za mnoge žrtve železničke nesreće koja se dogodila u Indiji. Blizu sam ranjenih i njihovih porodica; neka Otac nebeski primi duše pokojnika u svoje carstvo.

Broj mrtvih popeo se na 288

Papa je, dakle, još jednom izrazio tugu, nakon što je u subotu, 3. juna, poslao telegram apostolskom nunciju u Indiji, nadbiskupu Leopoldu Gireliju, u kojem garantuje duhovnu bliskost i izražava saučešće svima koji su pogođeni tom tragičnom nesrećom. U međuvremenu, broj poginulih popeo se na 288, dok se pojavljuju indicije da je uzrok sudara tri voza kvar u sistemu elektronske signalizacije. Spasioci upućeni na železničku stanicu Bahanaga, u saveznoj državi Orisa, gde se dogodila tragedija, neumorno su radili do subote popodne, kada je operacija proglašena završenom, kako bi spasili dve hiljade putnika. Mnogi od 1.200 povređenih, koji su prevezeni u tri obližnje bolnice, u teškom su stanju.