Papa Franja uputio je britanskoj kraljici Elizabeti čestitku povodom njenog platinastog jubileja i 96. rođendana, u kojoj je garantovao njegove molitve za prosperitet i mir. Još u martu, Sveti otac je poslao pismo lepih želja, uz poklon od libanskog kedra u znak zahvalnosti za posvećenost brizi za sve stvoreno.

Bliskost kroz molitvu da „Svemogući Bog podari vama, članovima kraljevske porodice i svim ljudima u zemlji blagoslov jedinstva, blagostanja i mira“ – poželeo je papa Franja u telegramu kraljici Elizabeti II. povodom 70. godišnjice njene vladavine i povodom javne proslave njenog 96. rođendana.

Pismo kraljici Elizabeti II.

Papa Franja je već 29. marta poslao pismo Bakingemskoj palati u kome je, pridružujući se dobrim željama Ujedinjenog Kraljevstva, izrazio zahvalnost za upornu i neprekidnu službu britanske kraljice „ dobro nacije, napredak njenog naroda.“ i očuvanje njegovog čuvenog duhovnog, kulturnog i političkog nasleđa.“ Kao posebno priznanje za njegovu posvećenost brizi za ono što je stvoreno kao dar koji će se čuvati za dobrobit budućih generacija, papa je u svom pismu naveo da je kraljici Elizabeti poklonio libanski kedar u vezi sa inicijativom pod nazivom Kraljičina zelena Nadstrešnica.nadstrešnica). Neka ovo drvo, koje u Bibliji simbolizuje cvetanje snage, pravde i blagostanja, bude zalog obilnih božanskih blagoslova vašem kraljevstvu – napisao je papa Franja.

VN