Posle molitve anđelskog pozdrava u nedelju 27. avgusta, Sveti Otac je posebno pomenuo dve zemlje: jednu razorenu požarima, a drugu ratom. Podsećajući na današnji spomendan svete Monike, papa Franja je podstakao na molitve za majke koje pate kada se njihova deca malo izgube ili nađu na teškim životnim putevima.

O žrtvama požara u Grčkoj i stradanju Ukrajinaca ponovo misli Sveti Otac, koji se posle podnevne marijanske molitve obratio ovim narodima u svom pozdravu:

Takođe garantujem svoje sećanje u molitvi za žrtve požara koji su ovih dana izbili u severoistočnoj Grčkoj i izražavam solidarnost sa grčkim narodom. I ostanimo uvek blizu ukrajinskog naroda koji strada zbog rata, i mnogo pati; ne zaboravimo Ukrajinu.

Papa Franja je potom podsetio na današnji spomendan svete Monike, majke svetog Avgustina, koja je svojom molitvom i suzama molila Gospodina za obraćenje svog sina. Po uzoru na tu jaku i dobru ženu, Papa je podstakao da se mole za sve majke koje pate kada su im deca malo izgubljena ili su na teškim životnim putevima.

Izvor: Vatican News