U avionu kojim je leteo za Mongoliju, odredište njegovog 43. apostolskog putovanja van Italije, papa Franja je pozdravio predstavnike medija koji su sa njim bili na letu.

U ime 70 novinara na papskom letu Svetom Ocu se na početku obratio direktor Kancelarije za štampu Svete Stolice Mateo Bruni. On je, između ostalog, podsetio na reči koje je papa izrekao posle nedeljnog Angelusa, u kojima je izrazio radost zbog predstojećeg putovanja, zbog susreta sa Mongolijom, tom zemljom, narodom i hrišćanima koji tamo žive.

Hvala vam na ovom susretu, rekao je Papa novinarima, hvala vam što ste pošli na ovo putovanje: Srećan sam zbog toga. I hvala vam za sav posao koji radite. Sada bih želeo da vas pozdravim. Hvala vam. Komentar jednog od vas me je podstakao da vam kažem sledeće: otići u Mongoliju znači otići u mali narod u velikoj zemlji. Mongolija kao da se proteže u beskraj, a stanovnika je malo, to je mali narod velike kulture. Mislim da će biti dobro da razumemo ovu tišinu, tako dugu, tako veliku. To će nam pomoći da razumemo šta to znači, ali ne umom, već čulima. Mongolija se shvata kroz čula. Dozvoljavam sebi da kažem da bi možda bilo dobro poslušati neku Borodinovu muziku koja je znala da iskaže šta znači ovo prostranstvo i veličina Mongolije. Hvala vam, rekao je Papa novinarima.

Izvor: IKA