Nadbiskup vrhbosanski metropolit Tomo Vukšić, tokom pastirske posete Crkvi u Republici Severnoj Makedoniji 19. novembra, sastao se sa reis-ul-ulemom Islamske zajednice Severne Makedonije Šakirom Fetaijom u zgradi Rijaseta u Skoplju.

Na početku sastanka reis Fetai je izrazio dobrodošlicu i zahvalnost nadbiskupu Vukšiću u svoje i ime Islamske zajednice. On je ukratko predstavio život i delovanje Islamske zajednice u Severnoj Makedoniji, ističući značaj međureligijskog dijaloga. On je ukazao i na veru u Boga, dobra dela i veru u večni život, „kao tri stuba na kojima smo pozvani da radimo i da ovim delom budemo u službi čoveka”.

Nadbiskup Vukšić je zahvalio na rečima dobrodošlice, te istakao povezanost Skopske biskupije kao sufragana u okviru Vrhbosanske mitropolije. Istakao je značaj međureligijskog dijaloga i pozvao da budemo svedoci nade na ovim prostorima. Prisutne je upoznao i sa aktivnostima Međureligijskog veća u Bosni i Hercegovini, istakavši dobar primjer master studija u Sarajevu pod nazivom „Međureligijske studije i izgradnja mira“ koji izvode tri teološka fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Sastanku je, uz nadbiskupa Vukšića, prisustvovao skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov. Na kraju susreta razmenjeni su pokloni sa željom u zauzetost i delovanje za dobro svih ljudi i izgradnji mir.