Crkva danas proslavlja Sv. Serafina. Rođen je 1540. godine u Montegranaru u Italiji u siromašnoj, ALI pobožnoj zidarskoj porodici. Na krštenju je dobio ime Felice – u prevodu Srećko. Kada je odrastao, pokušao je da pomogne svojoj siromašnoj porodici i zaposlio se kao pastir. Sa 18 godina ušao je u kapucinski samostan u Tolentinu. Pri ulasku u novicijat promenio je svoje krsno ime u Serafin. Tada je rekao: „Nemam ništa osim krunice i krsta, ali se nadam da ću i sa time da budem koristan fratarima i da ću postati svetac“. Često je premeštan iz samostana u samostan jer zbog njegove nespretnosti nitko s njim nije bio zadovoljan, ni subraća ni poglavari.

Iako nije mogao da promeni svoju narav, Serafin je učinio sve da bude što je moguće dobronamerniji i skromniji prema svima. Konačno se nastanio u Ascoliju. Stanovnici toga gradića su ga toliko zavoleli da su učinili sve kako bi ga zadržali, kad su ga poglavari ponovno hteli da ga premeste.

Serafin je bio pravi anđeo mira. Mirio je zavađene, tešio i bodrio bolesne i ožalošćene. Iako je bio neznalica, mnogima je postao duhovni učitelj. Umro je 12. oktobra 1604. godine u samostanu Santa Maria in Solesta. Tada je ceo Ascoli ustao na noge da oda počast svom mrtvom bratu Serafinu. Vernici su mu se stalno molili za zagovor, a Gospodin je proslavio čudima svog vernog slugu. Svetim ga je proglasio papa Klement XIII. 1767. godine.