FOTO: RTS.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu, nadbiskupa Lučana Surijanija, i zahvalio mu na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete stolice.

“Predsednik Vučić je naglasio da je saradnja između Srbije i Svete stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska, koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima”, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je nadbiskupu Surijaniju poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

RTS.rs