Nemam problem da izađem iz projekata ako se pokaže da treba da radim nešto što mi se ne sviđa“, kaže Ivan Ožegović.

U svetu filmske umetnosti gde se čini da su mnogi spremni da urade sve što je potrebno da zbog dobre uloge, pravo je osveženje naići na profesionalca koji jasno daje do znanja da postoje stvari koje nije voljan da uradi ni pod kojim okolnostima.

Reč je o Ivanu Ožegoviću, tridesetogodišnjem glumcu iz Bjelovara koji je televizijskoj publici poznat po ulozi u seriji „Crno-beli svet” u kojoj je igrao Davorina Bogovića, a neki su ga gledali u njegovoj monodrami „10 pesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”, koji je u svojim prvim izvođenjima naišao na odlične reakcije publike.

Ivan je nedavno za Story.hr razgovarao o promeni imidža, ​​odnosno brijanju kose, za potrebe nove uloge. Iako zbog ugovorne obaveze nije mogao da otkrije više detalja o seriji, rekao je da će igrati redovnika u zajednici u kojoj su, očigledno, svi obrijani.

Osim pitanja o ulozi, mladi bjelovarski glumac pričao je i o zanimljivim glumačkim izazovima, pa je priznao da mu je za ulogu najteže bilo da obrije noge, jer je morao da igra ženu.

Ipak, iako kao profesionalac nema problema sa tako specifičnim zahtevima koje uloge mogu zahtevati, Ivan je rekao da ima veoma jasne kriterijume u pogledu toga šta nikada ne bi uradio za ulogu. U intervjuu za Story, rekao je: „Postoji cela lista toga – i nemam problema da izađem iz projekata ako se ispostavi da moram da uradim nešto a da mi se to ne sviđa. Ali golotinja i psovanje Boga ne dolaze u obzir.”

Ovakav stav je u skladu sa Ivanovom izjavom za portal Muževni budite u kojoj je mladi glumac istakao da mu je vera “veoma važna, i privatno i umetnički”.

„Odmalena sam primetio da reditelji koji ne poriču svoju duhovnost imaju neku vrstu supermoći, super moć. Odnosno, da su njihovi filmovi bili prožeti nečim drugačijim što me je zaintrigiralo, a ne mogu da objasnim kako. Nedavno mi je jedan stariji glumac ukazao na to da je inspiracija sastavljena od reči in spiritus – što znači „u duhu“, rekao je bjelovarski glumac.

Ivo Džeba | Bitno.net