Papa je na kraju opšte audijencije ponovo skrenuo pažnju na rat u Ukrajini, pozvavši vernike da se 25. marta pridruže njemu i biskupima iz celog sveta u molitvi da se pomole Gospodu, po zagovoru Bogorodice, dar mira.

Želeo bih da se na trenutak prisetim žrtava rata. Vest o raseljenim licima, o onima u bekstvu, o poginulima, ranjenim i toliko palih boraca sa obe strane je vest o smrti, rekao je Sveti Otac na kraju opšte audijencije.

Obraćajući se vernicima posle redovne kateheze, Papa je rekao: molimo Gospoda života da nas oslobodi te ratne smrti. U ratu nema pobede, rat je potpuni poraz, naglasio je on.

Molio se da Gospod pošalje svog Duha da nam pomogne da shvatimo da je rat poraz čovečanstva i da nas oslobodi te potrebe za samouništenjem.

Papa je takođe pozvao na molitvu kako bi vladari naroda shvatili da kupovina oružja i pravljenje oružja nisu rešenje problema. Rešenje se, s druge strane, zasniva na zajedničkom radu za mir i, kako Biblija kaže, učiniti oružja oruđima mira. Na kraju je papa Franja zamolio prisutne da mu se pridruže u molitvi Zdravomarije.

VN