Papa Franja primio je u ponedeljak 7. februara u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Đorđa Lingvu, izveštava služba za štampu Svete stolice.

Papa se sastao sa nuncijem Lingvom i prošle godine u februaru. Pored nuncija Lingve, Papa je ujutru primio i slovenačkog predsednika Boruta Pahora, apostolskog nuncija na Madagaskaru, Sejšelima i Mauricijusu mons. Paolo Roka Gualtierija, prefekta Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života kardinala Žoa Braza de Aviza i zajednice Papinskog lombardskog semeništa u Rimu.

Papa Franja imenovao je mons. Đorđa Lingvu za apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj 22. jula 2019. godine. Pre dolaska u Hrvatsku, služio je u Apostolskim nuncijaturama u Obali Slonovače i Sjedinjenim Američkim Državama, u Državnom sekretarijatu Svete stolice u Odeljenju za odnose sa državama i u Apostolskim nuncijaturama u Italiji i Srbiji. Za apostolskog nuncija u Iraku i Jordanu imenovan je 4. septembra 2010. godine, a 17. marta 2015. godine za nuncija na Kubi.

Izvor: IKA