U utorak, 29. avgusta, sekcija austrijske crkvene fondacije Pro Oriente u Lincu podsetila je na progon hrišćana širom sveta i ravnodušnost javnosti prema njemu, prenosi Katpress.

Više od 360 miliona hrišćana širom sveta danas je izloženo progonu i diskriminaciji, saopštio je Pro Orijente i dodao da je to “skandalozno”. Fondacija smatra „skandaloznim“ i to što progon hrišćana ne uznemirava svet.

„Očigledno je da se većina ljudi, uključujući i one koji su politički zaduženi, pomirila sa skandalom ili su jednostavno postali rezizdentni“, kritikovao je šef sekcije Pro Oriente u Lincu, bivši regionalni poglavar Gornje Austrije Jozef Piringer.

On je izrazio kako hrišćanske zajednice zajedno mogu skrenuti pažnju na to u društvu. „Ko je, ako ne mi, pozvan da ne okreće glavu već da javno upozori na ovaj skandal! Ne treba da budemo ravnodušni kada hrišćane širom sveta progone zbog vere, kao i pripadnike drugih veroispovesti! Mora postojati zajednički ekumenski vapaj koji će uzdrmati i probuditi politiku i medije kako bi reagovali na ovaj skandal!“, naveo je Piringer u saopštenju.

Izvor: IKA