Vlč. Mauricio Patrisijelo je poznat kao borac protiv zagađenja životne sredine, organizovanog kriminala i trgovine drogom.

U noći rođendana župnika Mauricija Patrisijela 12. marta, eksplodirala je bomba na ulazu u prostorije župe Sv. Pavla apostola u Kaivanu kod Napulja, prenose Vatikanske novosti.

Počinioci su još nepoznati, a policijski uviđaj je u toku, preneo je RaiNews. Župnik Patrisijelo je poznat kao borac protiv zagađenja životne sredine, organizovanog kriminala i trgovine drogom. U župi je pre mnogo godina osnovana građanska inicijativa protiv lokalne mafije Kamore, tako da ovo nije prvi put da je župniku pretila bomba.

Nekoliko političara je izrazilo solidarnost sa župnikom Patrisijelom – gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredij, predsednik Pokreta pet zvezda i bivšim premijer Đuzepe Konte, kao i predsednik Predstavničkog doma Roberto Fico, koji je rekao da lokalne vlasti moraju da obezbede zaštitu svešteniku i njegovoj inicijativi. Slične pretnje nedavno su upućene i komandiru policije u komšiluku.

Region severoistočno od Napulja poznat je kao sedište Kamore, koja se bavi trgovinom drogom, lihvarstvom i ilegalnim odlaganjem otpada koji je naneo značajnu štetu životnoj sredini.

Izvor: Bitno.net