Prva u nizu Tribina korizmenih petaka, koje organizuje Beogradska nadbiskupija, održaće se u petak, 11 marta 2022. godine u 19.00 sati u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, Hadži Milentijeva 75, Beograd (Multimedijalna dvorana Pastoralnog centra Papa Ivan Dobri). Tema tribine je „60. godina od Drugog vatikanskog sabora – kako dati snagu veri?, a o njoj će da govori prof. dr sc. fra Ivan Šarčević s Franjevačke teologije u Sarajevu, dok će tribinu da moderira fra Ilija Alandžak, dekan Beogradskog dekanata.

Prije same tribine mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, predvodiće u katedrali u 17.30 sati pobožnost Križnoga puta i misu u 18.00 sati.

Druga tribina biće u petak, 18. mart 2022. s temom „Umjetnost i vera, ili: kako će lepota spasti svet?“. Na tribini gostuje vlč. prof. dr sc. Ivica Žižić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Treća tribina biti će u petak, 25. mart 2022., a o tebi „Tražiti istinu – imamo li tu mogućnost?“ govoriće mons. dr Andrija Anišić s Teološko-katehetskog instituta Subotičke biskupije koji ujedno i urednik Radio Marije Srbije. Petak, 1. april 2022. rezerviran je za treću tribinu s temom „Savist ‒ izraz dostojanstva ljudske osobe“, a gošća tribine bitće doc. dr sc. Martina s. Ana Begić s Katoličkog bogoslovnog fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U petak, 8. aprila 2022. o „Voluntarizau kao odgovoru na služenje i darovanje u Crkvi“ govoriće doc. dr sc. Suzana Peran s Katoličkog sveučilište u Zagrebu

Tribine počinju u 19.00 sati, a prije svake tribine u katedrali će u 17.30 sati biti pobožnost križnoga puta, a u 18.00 sati misa. Misu i križni put predvodit će mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit.